Mijn biografie

rollen eigen maken

Op de basisschool vond ik het heerlijk om toneel te spelen en me verschillende rollen eigen te maken. Ik voelde heel sterk dat ik daar verder mee wilde en ik was dan ook super blij met één van de hoofdrollen in de musical van groep 8.

verschillende passies

Na de middelbare school ben ik de Theatervormingsklas in Amsterdam gaan doen. Dat was een oriënterend jaar waarbij ik verschillende lessen kreeg op het gebied van acteren, zang en dans.

Daarna had ik behoefte aan een adempauze en ben ik begonnen aan de Universiteit voor Humanistiek. Daarin was veel ruimte voor andere passies zoals mijn interesse in mensen en persoonlijke ontwikkeling.

Mijn passie voor het theater was zeker niet verdwenen en in het studentenhuis waar ik woonde ontmoette ik Rob Pelzer met wie ik op straat nummers van Kurt Weill en Bertold Brecht ben gaan zingen.  

Start carrière in de media

Tijdens Humanistiek is mijn liefde voor radio en actualiteiten ontstaan. Ik liep stage bij het radioprogramma De Andere Wereld van de IKON en ik merkte hoe boeiend ik het vond om het nieuws en maatschappelijke ontwikkelingen te volgen.

Intussen volgde ik allerlei cursussen op theatergebied, maar op een gegeven moment had ik de behoefte om iets neer te zetten in de maatschappij. Daarom meldde ik me aan als nieuwslezer bij Amsterdam FM. Ik vond het verrassend leuk om te doen en het voelde als de perfecte combinatie van acteren en actualiteiten. Een jaar daarna werd ik aangenomen bij BNR Nieuwsradio en Sky Radio.

Dat was het begin van mijn carrière in de media. Ik heb toen nog wel mijn studie afgemaakt, maar daarna heb ik me helemaal gericht op de media. Als voice-over kon ik het acteren verder uitbouwen en als presentator kon ik me verder verdiepen in mensen en actualiteiten.

Meer van mijn werk zien?